неделя, 30 ноември 2014 г.

Пилешки хапки с кокос

Обичам кокос! Опитвала съм скариди с кокос, но понеже обичам и пилешкото месо, а и имам на разположение  ето и повод да направя пилешки хапки с кокос! Една лесна и вкусна рецепта!

    Необходими продукти:

250 г пилешки гърди
1 с. л. мед
1 с. л. оцет
сок от половин лайм
1 ч. л. джинджифилова паста
щипка едросмлян лют пипер- по желание
1/2 кокос
/1 яйце/



    Начин на приготвяне:

1.Нарязваме пилешкото месо на късчета и  мариноваме за  час   с останалите съставки.
2.Рендосваме кокос на ситно /или кокосови стърготини/ и овалваме маринованите хапки- може да се потопят първо в разбито яйце  и после да се овалят в кокос.
3.Изпържваме в загрята мазнина.




Няма коментари:

Публикуване на коментар