вторник, 25 август 2015 г.

Свинско с ананас

   Необходими продукти:

700-800 г свинско месо
1/2 пакетче царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус
мазнина за дълбоко пържене
1 ч.ч ананас на кубчета
2 скилидки чесън и приблизително същото количество джинджифил настърган
3 с.л ябълков оцет
2 с.л. тъмен соев сос
1 с.л. доматено пюре или паста
1 с.л. захар
1 ч.ч. вода
1 ч.л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:

   Нарязваме месото на хапки и го посоляваме и прибавяме черен пипер и царевичното нишесте овалваме хубаво и пържим в добре загрята мазнина. Отстраняваме готовото свинско върху домакинска хартия за да отнеме от мазнината.
   В нов съд поставяме малко мазнина /2 с.л/ и запържваме нарязания чесън и настъргания джинджифил. Прибавяме кубчетата ананас, захар, доматено пюре, соев сос,  ябълков оцет като след всеки продукт разбъркваме и накрая царевичното нишесте и  водата. Оставяме да заври.
   Единият вариант е с вече готовият сос да залеем свинското, аз реших да не слагам 1 ч.л. царевично нишесте и да върна свинското в тигана за да поеме от него и за да се сгъсти соса от използваното за запържване и полепнало по месото царевично нишесте.


Няма коментари:

Публикуване на коментар