понеделник, 23 февруари 2015 г.

Карфиол с гъби и каперси


   И дойде време за Великият  пост. Едва ли бих издържала толкова седмици без месце, но поне да се поограничим с някой друг ден в повече.
   Предлагам една рецепта с не толкова използван в готвенето карфиол.

   Необходими продукти:

1 глава карфиол
1 глава лук
5-6 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
щипка кимион
1 ч.л. куркума
сокът на 1 лимон
1 ч.ч нарязани гъби
3 с.л. каперси
сол и черен пипер на вкус
сушени домати- по желание


   Начин на приготвяне:

Запържваме в зехтина щипка кимион и последователно прибавяме нарязан на ситно лук, чесън и  куркумата, докато лука поомекне. Добавяме гъбите и запържваме за няколко минути. Сега е  момента  на сушените домати.
Карфиолът сме накъсали на малки розички прибавяме към   подправките и гъбите с малко сол и пипер на вкус. Разбъркваме хубаво, за да попият розичките всичко, преместваме в тава и печем.
След като е готово изстискваме един лимон върху карфиола и поръсваме с каперси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар