неделя, 22 февруари 2015 г.

White chocolate mousse cake



Необходими продукти:

 За блата

1 яйце
3/4 ч.ч. захар
3 с.л. заквасена сметана
4 с.л. олио
1 бакпулвер
6 с.л. оризово брашно /или пшенично брашно/
1 ванилия

За белият крем

200 г. бял шоколад- разтопен на водна баня с 1 с.л. масло
3 белтъка разбити с 3 с.л. захар
500 мл сладкарска сметана разбита с 5 с.л. захар

1 пакетче желатин
По желание 200 - 250 г ягоди за украса






Начин на приготвяне:

   За блата първо разбиваме яйцето със захарта.Прибавяме заквасената сметана и олиото и последно разбъркваме сместа  с брашното, ванилията и бакпулвера. Печем на умерена фурна във форма с падащо дъно в която по късно ще сложим крема.
                                    /  След като се охлади  обърнах блата във формата./

  Докато ни се пече блата и изстива ние си приготвяме крема, като първо разтапяме белия шоколад на водна баня с 1 с.л. масло.
  Оставяме белият шоколад да се поохлади  и разбиваме сметаната  с 5 с.л. захар.
  Следва да разбием трите белтъка с 3 с.л. захар и ако някой се притеснява, че ще яде сурови белтъци винаги може да ги разбърка на водна баня, така те ще бъдат топлинно обработени.

  Оставяме за около 5 минути желатина в 100 мл. вода след това го разтапяме на водна баня докато се разтвори напълно.
  В по голяма купа смесваме разбитите белтъци със сметаната и белия шоколад. Разбъркваме внимателно всичко и добавяме желатина. Разбъркваме още веднъж и изсипваме върху блата.
  Хубаво е да престои поне  2 часа в хладилника преди да бъде сервирана.













Няма коментари:

Публикуване на коментар