понеделник, 1 декември 2014 г.
Оризов пудинг
Необходими продукти:
200 - 250 г ориз
500 мл прясно мляко
1 ванилия
100 г захар
4 яйца
Начин на приготвяне:
1.Сваряваме ориз в млякото.
2.Добавяме захарта и ванилията, разбъркваме и оставяме да изстине.
3.През това време разбиваме по отделно жълтъците и белтъците.
4.Прибавяме яйчените смеси към ориза, като внимаваме с разбитите на сняг белтъци да запазят обема си при смесването.
5.Във форма с падащо дъно поставяме хартия за печене и я поръсваме с малко мазнина.
В много от рецептите прибавят ядки, стафиди или шоколад към ориза, аз реших да не слагам, а направих заливка от задушени рендосани ябълки с канела и захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар