сряда, 17 декември 2014 г.

Hara Bhara Kabap / Пълнен със зелено кебап

  Hara e зелено, a Bhara- пълно или Пълнен със зелено кебап.
  Тази индийска вегетарианска рецепта е подходяща за пости, а е и чудесно предястие за да поднесеш нещо по различно. Приготвя се с различни съставки и различна форма, но винаги присъства картофа и зелените съставки- грах и спанак, останалото се прави на вкус / но все пак да запазим  индийския вкус :)/.
 

   Необходими продукти:

1 средно голяма зелена чушка
1 и 1/4 ч. ч. замразен грах
500 г. листа спанак
8-10 листа мента
2 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. олио + олио за пържене
1/2 ч. л. кимион - семена
1 с.л. настърган джинджифил
3 зелени малки люти чушки / който не обича люто може да не слага/
сол на вкус
1 ч. л. куркума
1 голям, сварен и настърган картоф
1 с. л. царевично нишесте
2 с. л. галета + галета за овалване

 :)  Използвах царевично брашно  вместо галета и нишесте :)

  Начин на приготвяне:

1. Слагаме в тиган 1 с. л. олио и сотираме за кратко кимиона.
2. Нарязваме на ситно зелената чушка и прибавяме.Разбъркваме за малко.
3. Следващите продукти са джинджифил, зелените малки люти чушки. Разбъркваме за около минута.
4. Прибавяме дозата спанак, която е сварена / не е задължително да е предварително сварена/, грах, листата мента, магданоз, сол и куркума.
5.Сместа трябва да  стане по суха  и подобна на паста, а може и да използваме пасатор, след като се охлади.

5. Смесваме сварения и настърган картоф със сместа, прибавяме 2 с. л.  галета  и царевичното нишесте / опция е царевично брашно и може да не се използва галета, а само брашното/.
6. Оформят се порции с формата на кебап и се овалват в галета /аз предпочетох царевично брашно/ и се пържат до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар