неделя, 21 декември 2014 г.

Торта "Павлова" с къпини и слънчогледови ядки/ Cake "Pavlova" with blueberries and sunflower seeds

   Необходими продукти:

3 белтъка
150 г захар
1 с. л. царевично нишесте
400 г слънчогледови обелени семки
150 г заквасена сметана
300 мл сладкарска сметана
50 г пудра захар
къпини или който какъвто плод има и желае

   Начин на приготвяне:

1. Разбиваме белтъците на сняг като бавно прибавяме по малко захар и царевичното нишесте/може и без него/ .
2. Смесих сурови слънчогледови обелени семки- 150- 200 г със сместа и оформяме с лъжица два блата.
3. Блатовете печем за 2 часа при 100 С. В една голяма тава можем да ги оформим и двата.
4. Разбиваме сметаната и добавяме заквасената към нея и пудрата захар.
5. Оформяме тортата  като нареждаме последователно блат, сметана и плодове / аз използвах къпини, които са стерилизирани почти без захар и вода, като отцедих количеството течност от тях/.

6. Останалите слънчогледови семена ги опекох за няколко минути, може и на тиган и залепих отстрани върху сметаната.


Няма коментари:

Публикуване на коментар