Това не е оригиналната рецепта за тиквен пай, който се появява в Америка, но пък е вкусен и отново без глутен!
Необходими продукти:
250 г царевично брашно
100 г масло
1 яйце
1- 2 с.л. захар
2 ч.ч. сварена и пюрирана тиква
600 мл. прясно мляко
4-5 яйца
1 ч.л. канела
150 г кафява захар
Начин на приготвяне:
1. От брашното, маслото, яйцето и 1 с.л. захар си правим тесто, което престоява в хладилника за около час.
2. Към пюрираната тиква /тук е момента да спомена,че аз използвах печена, защото предпочитам вкуса и/ прибавяме яйцата, прясното мляко, захарта и канелата.
3. Разстиламе тестото в ринг с падащо дъно и понеже по трудно се работи с царевично брашно обичам предварително съвсем леко да го запеча.
4. Изсипваме сместа върху тестото и във фурната.
А това е снимка на тиквен пай, в който съм използвала обикновено брашно, сварена тиква и бяла кристална захар вместо кафява :D
Няма коментари:
Публикуване на коментар