вторник, 2 декември 2014 г.

Шоколадов сладкиш

   Голяма част от рецептите ми са без глутен, тази също.Това е един неочаквано вкусен сладкиш- "неочаквано", защото по принцип сме свикнали сладкишите и тортите да отнемат повече време и да са с повече съставки.

   Необходими продукти:

150 г шоколад
100 г масло
3 яйца

   Начин на приготвяне:

1. Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня.
2. Разбиваме по отделно жълтъците и белтъците.
3. Прибавяме разбитите жълтъци към сместа хубаво и бързо.
4. След като е малко охладена сместа прибавяме и разбитите белтъци като внимаваме да запазим обема им.
5. Изсипваме в ринг с падащо дъно с поставена  хартия за печене. Печем на по слаба температура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар