понеделник, 15 декември 2014 г.

Печен карфиол с подправки

   Карфиолът сме свикнали да го хапваме предимно в туршия и затова реших да го приготвя по различен начин, подходящ за бъдни вечер или може да се ползва като гарнитура за месце на грил или да се сервира с ориз.


   Необходими продукти:

500 г карфиол
2 с. л. олио или зехтин
2 ч. л. кимион
1 ч. л.  кориандър
1 червено сухо люто чушле или лют пипер
2 скилидки чесън
1 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
сок от лимон

Начин на приготвяне:

1. В купа смесваме олиото с подправките и настъргания или много ситно нарязан чесън.

2. Към тях прибавяме розичките карфиол и разбъркваме докато всичките са поели равномерно от сместа.
3. Печем за около 30 минути на 180- 200 С докато покафенеят.
И много приятно  за хапване ако поръсим със сок от лимон :D!


Няма коментари:

Публикуване на коментар