събота, 20 декември 2014 г.

Pork Ribs



   За мен няма по вкусно  от свинските ребра и ето един вариант на една чудесна рецепта на

                                   Gordon Ramsay

 те са още по вкусни. но разбира се леко променена през моя вкус, като пропуснах звездовидния анасон / не ми понася аромата/, сечуанския пипер, оризово вино и замених японския оцет с ябълков и  пак се получиха невероятно вкусни.
   Споменах "вкусно" няколко пъти, но обичам ребърца :D!!!


   Необходими продукти:

1 кг свински ребра
пресен джинджифил / колкото кутийка кибрит/
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. соев сос
1/3 ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. мед
1 бр суха люта чушка- стрита на едро
пресен пролетен лук - 1 връзка
2 ч.ч. пилешки бульон
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус

   Начин на приготвяне:

1.Нарязаните ребра / охладени и ако трябва подсушени с домакинска хартия/ги поръсваме със сол и черен пипер.
2. В по дълбока тава слагаме олиото и затопляме на котлон.
3. Нареждаме ребърцата да се запържат докато придобият лек златист цвят.
4. Прибавяме нарязаният на много тънки ленти джиджифил и чесън, стритата на едро люта чушка, мед. Разбъркваме.
5. След  минута прибавяме соевия сос, оцет и оставяме за около минута- две на котлона.
6. Нарязваме на ситно пролетния лук, добавяме пилешкият бульон и слагаме във фурната за 30 мин на 180 C.








Няма коментари:

Публикуване на коментар