За мен няма по вкусно от свинските ребра и ето един вариант на една чудесна рецепта на
Gordon Ramsay
те са още по вкусни. но разбира се леко променена през моя вкус, като пропуснах звездовидния анасон / не ми понася аромата/, сечуанския пипер, оризово вино и замених японския оцет с ябълков и пак се получиха невероятно вкусни.Споменах "вкусно" няколко пъти, но обичам ребърца :D!!!
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
пресен джинджифил / колкото кутийка кибрит/
2 скилидки чесън
1/2 ч.ч. соев сос
1/3 ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. мед
1 бр суха люта чушка- стрита на едро
пресен пролетен лук - 1 връзка
2 ч.ч. пилешки бульон
5 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1.Нарязаните ребра / охладени и ако трябва подсушени с домакинска хартия/ги поръсваме със сол и черен пипер.
2. В по дълбока тава слагаме олиото и затопляме на котлон.
3. Нареждаме ребърцата да се запържат докато придобият лек златист цвят.
4. Прибавяме нарязаният на много тънки ленти джиджифил и чесън, стритата на едро люта чушка, мед. Разбъркваме.
5. След минута прибавяме соевия сос, оцет и оставяме за около минута- две на котлона.
6. Нарязваме на ситно пролетния лук, добавяме пилешкият бульон и слагаме във фурната за 30 мин на 180 C.
Няма коментари:
Публикуване на коментар