Необходими продукти:
1 ч.ч. захар
4-5 яйца
1 ч.ч. олио
1 с.л канела
1 ч.л. сода
1 пакетче бакпулвер
2 и 1/2 ч.ч брашно
6 големи моркова- настъргани
щипка сол
За глазурата:
2 пакетчета крем сирене
125 гр. краве масло
200 г пудра захар
Начин на приготвяне:
1. Разбиват се яйцата със захарта.
2. Прибавя се олиото.
3. Ред е на сухите съставки- брашно, сода, бакпулвер, канела и щипка сол.
4. Накрая настърганите моркови.
5. В предварително загрята на 180 С фурна печем за около 30- 45 мин., като пробваме с клечка за зъби да не залепва по нея.
6. Разбиваме с миксер крем сиренето до гладка и пухкава смес и прибавяме кравето масло, което е със стайна температура и пудрата захар. Разбиваме сместа хубаво.
7. След като се охлади хубаво морковения блат го разрязваме на две и слепваме с част от глазурата.
8. Изсипваме отгоре останалото количество глазура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар