събота, 17 януари 2015 г.

Chorchori



   Необходими продукти:

4 с. л.  синапено олио/mustard oil/ * замених го със слънчогледово
4 скилидки чесън
2 ч.л джинджифил - нарязан на ситно или най- лесният начин настърган с ренде на ситно
1 червено сухо люто чушле или  2 зелени люти чушлета
3 дафинови листа
1 ч. л. panch poran- това е микс от равни части на  5 подправки - синапено семе, кимион- семена, семена сминдух, семена копър и семена лук
4 големи картофа обелени и нарязани на кубчета
1 бр. голям син домат- нарязан на кубчета
1 ч.ч. карфиол-  розички накъсани с големината на кубчетата
1 ч.ч. тиква нарязана на кубчета
сол на вкус
1 или половин ч.л. захар според вкуса
1/4 ч.л. куркума
 

   Начин на приготвяне:

Загряваме олиото. Към него първо прибавяме стритите в хаванче /или ситно нарязани или на ситно ренде/ чесън, джинджифил и люта чушка. Добавяме дафиновите листа. Разбъркваме и сега е ред на 1 ч.л. panch poran.
След  като подправките са пуснали аромата прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи, като ги запържваме до наполовина готови и прибавяме розичките карфиол. Разбъркваме и поръсваме с малко вода около 100 - 150 мл, сол  и захар на вкус.
След около 5 минути прибавяме куркумата, тиквата и синия домат. Наливаме малко вода да не е воднисто, а да е като гъста яхния или да почти покрие зеленчуците.Оставяме ги да врят до готовност и част от водата да се изпари и сме готови.








Няма коментари:

Публикуване на коментар