Необходими продукти:
400-500 г извара / може и прясно сирене или крем сирене/- аз използвах 400 г кашкавалена извара
2 ч.ч. брашно
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. сода
1 щипка сол
1 ванилия
1 с.л. сок от лимон
мазнина за пържене
Отгоре са поляти със засквасена сметана смесена с пудра захар и домашно сладко от вишни и ягоди.
Начин на приготвяне:
Всички продукти, без брашното се смесват хубаво и накрая бавно се прибавя. Замесва се тесто от което се правят по- големички топчици и се пробиват в средата с пръст, за да се оформи поничката. Оставя се тесто за малките топчици - 1/4 от тестото на поничката е една малка топчица.
Загрява се мазнината и се пържи на по бавен огън. Изваждат се върху домакинска хартия да поеме част от мазнината.
Вече всеки по желание може да ги полее с каквото сладко разполага или само с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар