четвъртък, 22 януари 2015 г.

Салата от червено цвекло, сливи и моцарела

 
 

  Необходими продукти:

1 бр голяма глава червено цвекло
4-5 бр. кръгли сливи
1 пакетче моцарела- 125 г
1/3 ч.л сол
1/2 с.л. ябълков оцет
2 с.л. зехтин

  Начин на приготвяне:

Сваряваме цвеклото за 20-30 минути до готовност, като предварително сме направили прорези с нож да се свари равномерно и да запази цвета си. След като е сварено, охлаждаме, обелваме и режем на кубчета.
Сливите ги разделяме на две.

Махаме костилките и режем половинките на три, да се получат 6 парченца от едно плодче.
Подреждаме в чиния цвеклото и сливите, а върху тях накъсваме моцарелата. Поръсваме със сол, който желае може да добави и черен пипер. Напръскваме със оцет и поливаме със зехтин.

 




Няма коментари:

Публикуване на коментар