четвъртък, 29 януари 2015 г.

Нахут с тиква и кокосово мляко

 

   Необходими продукти:

300-400 г. тиква
250 г нахут
300 г домати консерва
1 консервена кутия кокосово мляко - 400 г
корен джинджифил с размера на палец
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 дафинови листа
1 с.л. куркума
стрита на едро суха люта чушка
3 с.л. зехтин
сол на вкус
магданоз


   Начин на приготвяне:

   Нахутът се накисва във вода от предната вечер, в нова вода се сварява и се отцежда.
   В зехтина се запържва нарязаните на ситно лук, чесън, джинджифил и се прибавят  дафиновите листа и куркумата.
   Когато лукът омекне изсипваме доматите и кокосовото мляко. След като заври сместа се слага изцедения нахут и тиквата нарязана на кубчета.Осоляваме,като внимаваме, защото в датите има сол. И понеже нахутът ни е сварен, ястието къкри докато тиквата стане готова. При сервиране поръсваме с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар