Необходими продукти:
300-400 г. тиква
250 г нахут
300 г домати консерва
1 консервена кутия кокосово мляко - 400 г
корен джинджифил с размера на палец
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 дафинови листа
1 с.л. куркума
стрита на едро суха люта чушка
3 с.л. зехтин
сол на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Нахутът се накисва във вода от предната вечер, в нова вода се сварява и се отцежда.
В зехтина се запържва нарязаните на ситно лук, чесън, джинджифил и се прибавят дафиновите листа и куркумата.
Когато лукът омекне изсипваме доматите и кокосовото мляко. След като заври сместа се слага изцедения нахут и тиквата нарязана на кубчета.Осоляваме,като внимаваме, защото в датите има сол. И понеже нахутът ни е сварен, ястието къкри докато тиквата стане готова. При сервиране поръсваме с нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар