Необходими продукти:
1 бр. голям патладжан
1 бр. моцарела -125 г.
черен пипер на вкус
2 с.л. зехтин
1 кг. домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 с.л. захар
сол на вкус
магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме патладжана по дължина на филийки /моят беше много голям около 750-800г/, посоляваме го и оставяме за около час да си пусне горчивият сок. Измиваме го и подреждаме в тава с хартия за печене и поливаме със зехтин. Печем във фурната до готовност.
През това време си приготвяме сос от доматите.
Запържваме лук и чесън в зехтин и когато лукът омекне прибавяме пасираните домати, солта и захарта. Оставяме сосът да се посгъсти.
Накъсваме моцарела и поръсваме с малко черен пипер. Завиваме я в патладжан да оформим рулце. Поставяме ги в плато за сервиране или в чиния си оформяме порция и заливаме с топъл сос, за да може да ни се поразтопи моцарелата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар